STEAM AND MIND GAMES
Ereğli Bilim ve Sanat Merkezi Destek – 1 2/A sınıfı öğrencileri ve sınıf öğretmeni Tahir KILIÇ danışmanlığında STEAM AND MİND GAMES (Stem ve Akıl Oyunları ) Malta, Romanya, Arnavutluk, Polonya, Türkiye Avrupa ortaklı e-Twinning projesidir. Proje; Steam 5E modelini kullanarak Akıl ve Zeka Oyunlarını (su doku, mangala, puzzle, tangram, yapboz oyunları vb.) Geri dönüşüm malzemelerini kullanarak tasarladılar. Kendi oyunlarını tasarlayıp oynamak öğrencilerin yaparak yaşayarak öğrenme modelini de uyguladıklarını göstermektedir. Bu bağlamda oyunları direk oynatmak yerine kendilerinin üreterek oynaması daha çok fayda sağlamıştır.
Ayrıca WORDWALL web2.0 aracını da kullanarak kendi zeka oyunlarını da oluşturdular.
PROJE AÇIKLMASI
STEAM günlük hayatla iç içe olan bir eğitim yaklaşımıdır. Akıl ve Zeka oyunları "Eğlenerek öğrenme" prensibine dayalı olduğundan zihni açmayı ve öğrenmeyi kolaylaştırır. Oluşturacağımız etkinliklerle problem çözme, eleştirel düşünme, işbirliği, ürün yaratma, akıl yürütme gibi 21. yüzyılın özelliklerini geliştirmek amacıyla projemizi oluşturduk. Projemiz ulusal pedagojik gruplara ve akademik düzeylere katkı sağlayacaktır. STEAM etkinlikleriyle ilgili Akıl ve Zeka oyunlarını kendileri oynayacak ve öğretecekler. Ayrıca Web2.0 araçları ve dijital oyunlarla dijital medya okuryazarlığını da sağlamayı planlıyoruz.
PROJE HEDEFİ
Bu proje ile öğrencilerimiz hem Steam adımlarını hem de akıl oyunlarını öğrenecekler. Seçilen oyunlar okullarımızdaki derslerle ilişkilendirilecek ve Steam 5E modeli kullanılarak sonuca ulaşmaları sağlanacak. Bir ürün yaratırken hem öğrenecek hem de oynayacaklar. Diğer arkadaşlarına da öğretecekler. Web2.0 araçlarını güvenle kullanmaları sağlanacak.
PROJE ETKİNLİK SÜRECİ
Projemizin Ekim ayında başlaması ve herhangi bir sorun yaşanmaması halinde Şubat ayında tamamlanması planlanmaktadır. Her ay Steam planı doğrultusunda bir akıl oyunu oluşturulacak, oynanacak ve tanıtılacak. Her ay hem ortaklar hem de öğrencilerle çevrimiçi toplantılar yapılarak süreç değerlendirilecek. Ekip çalışması yapılacaktır. Her ay bir web aracı öğretilecek ve oyunlar oynanacak. Esep platformu öğrencilere tanıtılacak. Steam 5E modelinde öğrenciler sorunu tanımlayacak ve çözümü kendileri bulacaktır. Bizim seçtiğimiz akıl oyunlarını üretip oynayacaklar.
PROJE SONUCU
Öğrencilerimiz Steam aracılığıyla 21. yüzyıl becerilerini kazandılar. Akıl oyunlarını icat yoluyla öğrenerek Doğrudan öğretmek yerine Kök adımlarla öğreterek öğrenmeyi kalıcı hale getirdiler. Her projede olduğu gibi bu projemizde de tüm ortaklarımızın görüşlerinin dikkate alındığı bir nihai ürün ortaya koydular. Ayrıca projede öğrencilerimiz Avrupa’daki öğrencilerle ortak ürün tasarlayarak birlikte etkinlikler yapılar. Projemizi amacına ve hedefine uygun olarak başarılı bir şekilde bitirilmiştir. Projede emeği geçen öğrenci ve öğretmenlere teşekkür ederiz.
Adres:
BOYACIALİ MAH. 90014. SK. NO: 12 EREĞLİ / KONYA
Telefon
0 332 712 38 86